Magyarországon túl

A kastély, ahol néhanapján Viktória királynő is megfordult

Amíg készül azon termékek bővített listája, amelyek más márkanevet kaptak az Egyesült Királyságban, ismét kirándulni hívlak titeket. Van ugyanis egy kastély Skóciában, amelyet szinte egyetlen turista sem hagy ki látogatása során.

A Blair Kastély 1269-ben épült és mára Skócia leglátogatottabb emlékművévé vált. Ahogyan sok más várban és kastélyban, itt is megfordult Viktória királynő, akinek neve szinte minden nevezetesség kapcsán felmerül. A skótok mai napig rendkívül büszkék arra, hogy gyakran vendégül láthatták az uralkodó családot és a hozzájuk fűződő történeteket minden idegenvezető szereti belefűzni mondandójába.

A kastély termeiben egyébként több száz fegyver és vadásztrófea található, a tulajdonos Atholl család tagjait pedig festményekről ismerhetjük meg. Sajnos fotókat csak egyetlen szobában lehetett készíteni, de az épület körül húzódó ösvényeken és kertekben szerencsére szabad volt a kattintgatás.

 

Ha tetszett a cikk és kíváncsi vagy a folytatásra, iratkozz fel, és/vagy csatlakozz a Facebook közösséghez, ahol még több képet és rövid beszámolókat is találhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!